Volledig scherm

Wateroverlast na hoosbui in Yerseke, Kapelle en Goes (video's)

YERSEKE - Door een flinke hoosbui begin van donderdagavond is wateroverlast ontstaan in Yerseke. In sommige straten stond het water zo'n 40 tot 50 centimeter hoog. Kapelle en Goes hadden ook te kampen met water dat door de straten stroomde. Bij een aantal huizen van verschillende straten in het centrum van Yerseke liep het water zelfs bij de voordeur naar binnen. 

Even voor 20.00 uur overstroomde het riool daar. De brandweer zette in Yerseke drie blusvoertuigen in om het water weg te pompen. Daarnaast zijn ook meerdere hulpvoertuigen ingezet. 

In Kapelle werd op de Achterweg één blusvoertuig opgeroepen. 

In Goes ontstond wateroverlast bij het gemeentehuis (Hollandiaplein) en bij de Veste. Eén blusvoertuig kwam ter plaatse in de Anjelierstraat. Er stond ook water in een parkeerkelder aan de Veste.

Om 21.45 uur donderdagavond was de brandweer nog bezig met het wegpompen van het water. 

Rioolwater

De Veiligheidsregio gaf later op de avond de volgende tips voor mensen die mogelijk in aanraking zijn gekomen met rioolwater dat omhoog gekomen is door de wateroverlast: 

Als u in contact gekomen bent met mogelijk vervuild water, zorgt u er dan voor dat u niet met uw handen aan uw mond of ogen komt; Was uw handen met ruim water en zeep als u toch in contact met het water bent gekomen; Bij het schoonmaken, trek dan handschoenen aan en reinigen met gewone huishoudreinigingsmiddelen is voldoende; Reinig ook kleding die in aanraking is geweest met mogelijk vervuild water en gooi ze desgewenst in de wasmachine; Voorkom waar mogelijk dat u vervuild water mee naar binnen loopt. Trek uw schoenen uit bij het naar binnen gaan en maak deze schoon; Denk ook aan uw huisdieren: u kunt hun pootjes als ze in aanraking zijn gekomen met het vervuilde water op dezelfde manier schoonmaken; Laat huisdieren niet van het water drinken. 

Het mogelijk vervuilde water heeft volgens de Veiligheidsregio geen invloed op het drinkwater, dat betreft een gesloten systeem.

Hoosbuien hebben donderdag 16 juni voor flink wat wateroverlast gezorgd in Yerseke. Verschillende straten stonden blank, op sommige plekken liep het riool over en hadden mensen water in huis. Kijk op: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/wateroverlast-na-hoosbui-in-yerseke-kapelle-en-goes-video-s-1.6115166