Volledig scherm
De in beslag genomen nepwapens. © Politieteam Walcheren

Walcherse agent Erik aan tafel bij RTL Late Night

WESTKAPELLE - Agent Erik van Es van politieteam Walcheren is vanavond (donderdag) te zien in tv-programma RTL Late Night.

Hij zal daar uitleg geven over de regels en gevaren van speelgoedwapens. Aanleiding voor zijn televisieoptreden, is het Facebookbericht 'Onder schot', dat hij vorige week deelde. Tijdens een middagdienst kreeg Van Es de melding dat er op de Zeedijk in Westkapelle een man was gezien met een camouflagebroek en een bivakmuts. Volgens getuigen droeg hij een lang, mogelijk automatisch vuurwapen bij zich.

Van Es en zijn collega's zijn er met spoed heen gereden en hebben de verdachte onder schot gehouden. Toen ze het wapen in beslag namen, ontdekten ze dat het een nepwapen was - niet van echt te onderscheiden. En na het weghalen van de bivakmuts bleek het geen man te zijn, maar een jongen van vijftien jaar oud. Loos alarm dus.

In zijn Facebookbericht vertelt Van Es uitgebreid wat er in zijn hoofd omging vanaf het moment van de melding tot de aanhouding. Het bericht werd massaal geliket en gedeeld en kwam zo ook terecht bij de redactie van RTL Late Night. Van Es is uitgenodigd om in de live uitzending vanavond meer te vertellen over de regels en de gevaren van speelgoedwapens. De talkshow begint om 22.30 uur.