Volledig scherm
Jil Buijze met zijn vosmerrie Venus © Johan van der Heijden

Voorzitter Jumpin' de Weel: 'We zijn een ontmoetingsplek geworden'

NISSE - Wie dacht dat Jumpin' de Weel alleen om paarden draait, is nog nooit op het evenement geweest. Veel mensen hebben niets met paarden, maar zijn er ieder jaar.

Feest dit jaar bij de Weelruiters. Hun evenement Jumpin' de Weel bestaat vijftien jaar. Het evenement groeide van een 2-daags springconcours naar een 10-daags evenement verspreid over twee weken.

Totaalbeleving

Voorzitter Kees Willeboer is blij met de groei maar geeft ook toe dat de organisatie nu op de rem moet trappen. ,,We gaan ons nu meer richten op het verbeteren van kwaliteit", vertelt hij. ,,We willen ons publiek een totaalbeleving geven." Daarom vinden er steeds meer activiteiten rondom de wedstrijden plaats. Hierdoor komen niet alleen de paardenliefhebbers op het evenement af, maar ook steeds meer mensen uit de buurt. Iets waar Willeboer trots op is.

Kennismaken met de sport

,,We zijn in staat een groot publiek kennis te laten maken met de sport", vertelt hij. ,,Want ook al komen ze niet speciaal voor de paarden. Ze vangen toch een glimp op van de paardensport." Eén van die activiteiten is de feestavond op de laatste zaterdag. ,,Jumipin' de Weel is echt een ontmoetingsplek geworden." En dat vindt niet alleen Willeboer. De volgende Zeeuwen zijn het helemaal met hem eens.

Lees het hele verhaal in de PZC van dinsdag 26 juli of op Blendle.