Volledig scherm
Umaru Sesay in augustus 2014 tijdens de naturalisatieceremonie in Numansdorp. © Gemeente Cromstrijen

Voorbijganger hielp agenten bij aanhouding naakte man in Goes

GOES - Een voorbijganger heeft de politie geholpen bij de aanhouding van Umaru Sesay in Goes, zo bevestigt het Openbaar Ministerie.

Sesay, geboren in Sierra Leone, overleed zaterdag 20 augustus in de Berkenstraat nadat hij was overmeesterd. De 30-jarige man liep die dag op verward en naakt in de omgeving van de Beukenstraat. De politie gebruikte bij de aanhouding pepperspray, maar had desondanks moeite om hem in bedwang te krijgen. Op Facebook verscheen maandag een verslag van Michael Sesay over een gesprek dat familieleden en onder meer een vertegenwoordiger van de ambassade van Sierra Leone zondag hebben gehad. Daar werd hen verteld hoe de arrestatie in zijn werk was gegaan. Zij kregen ook te horen dat een voorbijganger de twee politeagenten hielp om Umaru Sesay in bedwang te houden. Sesay overleed ter plaatse.

Naar de oorzaak van zijn dood stelt de rijksrecherche een onderzoek in, zoals gewoonlijk bij zaken waarbij de politie als partij betrokken is. De voorbijganger is volgens het OM geen verdachte in de zaak, maar uiteraard is hij wel als getuige gehoord.

Het stoffelijk overschot is inmiddels vrijgegeven. Sesay was Nederlands staatsburger geworden nadat hij ruim tien jaar geleden zijn vaderland was ontvlucht. Umaru Sesay zal morgen van gemeentewege in Goes worden begraven, tenzij de familie op het laatste moment nog een eigen begrafenis kan regelen.