Volledig scherm
© Theogiele

Volvo Goes zit niet stil na brand

GOES - Een uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag de werkplaats van de Volvo- dealer in Goes volledig verwoest.

Toch gaan de werkzaamheden bij het bedrijf zo veel mogelijk door.

Werkplaats is verloren
Een ravage. Zo omschrijft Dirk de Korne, directeur Volvo bij Automotions Groep, de situatie die hij zondagmorgen aantrof bij het Volvo-pand aan de Pearyweg. De werkplaats is het zwaarst getroffen. "De onderzoeken lopen nog, maar waarschijnlijk moeten we de werkplaats als verloren beschouwen."

En daarmee ook een flink aantal auto's, legt De Korne uit. "Er stonden verschillende auto's van klanten voor onderhoud, maar ook onze vervangend vervoer wagens en een paar nieuwe Volvo's die deze week naar de eigenaren zouden gaan."

Snel aan het werk
Met veel hulp van collega's proberen De Korne en zijn team de boel zo snel mogelijk weer draaiend te krijgen. De showroom moet woensdag weer volledig ingericht zijn en collega's van de Automotions Groep stellen voorlopig hun werkplaatsen beschikbaar aan het Volvo-team. "Veel mensen hebben spontaan aangeboden te helpen. Erg mooi om te ervaren."

Schade
Het totale schadebedrag en de oorzaak van de brand zijn nog niet bekend. Volgens De Korne heeft de politie brandstichting uitgesloten.

Brand
Het brandende Volvo-pand werd zaterdagnacht iets voor 01.00 uur ontdekt. De brandweer rukte met groot materieel uit en wist te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de aangrenzende VW-dealer. Rond 03.30 werd het sein brand meester gegeven.

Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken