Volledig scherm
Dancefeest Beachboom is een gemoedelijke bedoening.

Voeten in het zand, rosé in je hand

BROUWERSDAM - Beachboom beleeft komend weekend zijn twintigste editie, aan de Brouwersdam. Ooit begonnen als een uit de hand gelopen strandfeestje waar je je eigen koelbox mee naartoe nam, nu een dancefeest van formaat.

Vorig jaar vielen de laatste uren van Beachboom in het water door een paar flinke regenbuien. Als organisator word je daar niet vrolijk van. Best zuur om op zo'n moment veel feestgangers te zien afdruipen.Maar dat mag de pret voor het organiseren van een volgende editie niet drukken, vindt Jeroen Botty, mede-initiator van Beachboom. ,,Het is een feestje dat afhankelijk is van goed weer. Een paar weken terug lag de kaartverkoop nog wat achter op schema, maar dat is inmiddels dat ruimschoots ingehaald."Of dat door een betere weersverwachting komt? Botty verwacht in ieder geval zo'n 6.000 bezoekers op het dancefeest waar je, met een roseetje in de hand, met je voeten in het zand kan staan.In 2009 nam hij samen met Martijn Stout de organisatie van het failliete Beachboom over en nog altijd hebben ze enorm veel plezier in het organiseren van het dancefeest. Ook al doen ze het naast hun andere werk. ,,Het is een hobby, je moet het niet doen om er rijk van te worden. Maar we deden al veel in de evenementen en vonden het zonde als dit zou verdwijnen."Zodoende bouwden de mannen, samen met een team vrijwilligers, het begrip Beachboom de afgelopen jaren verder uit.

Smaak

Wat betreft de line-up van de dj's willen ze een goede opbouw met een stevig einde, maar wel dat er voor ieders smaak wat bij zit. Dit jaar maken Benny Rodrigues, Erik E, Roog en Sidney Samson hun opwachting. De Amerikaan Todd Terry is slechts één of twee keer per jaar in Nederland te zien. Zijn optreden op Beachboom is daarom bijzonder. Ook dj's Lucas & Steve komen langs: een upcoming duo waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn.Uit ervaring weet Jeroen Botty dat veel van de bezoekers normaal gesproken niet naar dancefeesten gaan, maar wél naar de Beachboom komen. ,,Vanwege de goede muziek en de relaxte sfeer uiteraard, maar ook omdat het toch een soort reünie van Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee is. Er zijn zelden tot nooit ongeregeldheden, het is gemoedelijk."Behalve de optredens is er van alles te doen en te zien op het terrein: een wijnbar op wielen, eetkramen met friet of sushi, een bezoekje aan de barbershop of een beautymassage.

Lounge

Mensen die een VIB-ticket -Very Important Beachboomer - hebben bemachtigd, kunnen bovendien rekenen op een buitengewone Beachboomervaring. Zij hebben recht op een eigen entree, toilet, kluis én gratis hapjes en drankjes. Vanaf een overdekte verhoging met lounge genieten zij exclusief van het feestje. Jeroen Botty: ,,We wilden die VIB-tickets een boost geven, zodat mensen echt een luxe gevoel ervaren. Het slaat blijkbaar aan, want ze zijn helemaal uitverkocht." Beachboom, zaterdag vanaf 16.00 op de Brouwersdam bij Scharendijke. Minimale leeftijd: 21 jaar. Zie ook beachboom.nl.