Volledig scherm

Voetbalgras is altijd groen, desnoods met verf

KAPELLE - Het gras bij de buren lijkt altijd groener. Toch hebben ze daar bij DLF in Kapelle doorgaans geen last van.

Het bedrijf is één van de toonaangevende graszaadleveranciers in de wereld. In 8 van de 10 stadions van het EK-voetbal in Frankrijk ligt gras uit Kapelle.

"Alles bij elkaar vind ik het er mooi bij liggen", stelt directeur Peter de Bruijn van DLF. De Uefa meldde gisteren over 3 velden niet tevreden te zijn. Twee daarvan zijn van DLF-graszaad. "Maar de organisatie gaf zelf de reden al aan. Een concert van AC/DC had geen goed aan het veld gedaan. En ook de overvloedige regenval werd genoemd", aldus De Bruijn. "Bij een groot toernooi gebeurt altijd wel iets dat je niet kan controleren."

Groenste

En De Bruijn kan het weten. Zijn bedrijf leverde al zaad voor het WK in 2010 in Zuid-Afrika en vier jaar later zorgde het voor de speelvelden bij het WK in Brazilië. Daar wilden ze blijkbaar wel erg graag het groenste gras hebben.

"Ik zat voor de tv naar de voorbeschouwing te kijken. Youri Mulder en Jack van Gelder stonden daar langs het veld toen er opeens een wagentje achter hen langs reed. Uit dat wagentje spoot groen spul. Bleek dat ze het gras pas zeven dagen ervoor gezaaid hadden. Maar het speelveld moest toch een groen kleurtje hebben. Toen hebben ze de verfspuit maar gepakt."