Volledig scherm
© Lex de Meester

Vijf films in de race voor de Parel

VLISSINGEN - Vijf films dingen mee naar de Parel, de prijs voor de beste Nederlandse boekverfilming van het festival Film by the Sea in Vlissingen.

Het zijn: Beyond sleep, De helleveeg, Knielen op een bed violen, Schone handen en Publieke werken. De vijf films zijn gekozen door het publiek van de Pathé-bioscopen. Ze gaan deze zomer nog een keer draaien in die bioscopen en ze zijn te zien tijdens het Vlissingse filmfestival. Tot 15 september kan iedereen via de site besteboekverfilming.nl stemmen op een van de vijf films. De winnaar wordt bekroond met de Parel. Die wordt uitgereikt tijdens het festival, dat duurt van 9 tot en met 18 september.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.