Volledig scherm
© Thinkstock

Vier jonge vandalen slopen de binnenstad van Vlissingen

VLISSINGEN - Vier jonge vandalen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in de omgeving van de jachthaven in Vlissingen. Ze stichtten op diverse plaatsen brand met benzine.

Het gaat om vier jongens uit de omgeving van Oost-Souburg. Drie van hen zijn 16 jaar oud, een vierde jongeman is 18 jaar. Ze droegen een jerrycan vol benzine bij zich. De inhoud daarvan goten ze over auto’s, bomen, fietsen en prullenbakken. Waarschijnlijk waren ze onder invloed van alcohol en/of drugs.

Brandstichting
Een getuige zag de jongens als eerste rond 01.25 uur in de Koudenhoek. De politie kwam direct een kijkje nemen, maar de jongens waren verdwenen toen de agenten ter plaatse kwamen. De jongens lieten een brandende fiets op de Prins Hendrikstraat en een smeulende afvalbak bij het Dok van Perry achter.

Nieuwe melding
Het duurde niet lang voordat een nieuwe melding over de vandalen binnenkwam. De jongens hadden op het Bellamypark een fiets in het water gegooid.

Bedreiging
Agenten kwamen het stel uiteindelijk tegen op de steiger van de De Ruyter jachthaven. Normaal gesproken is die steiger alleen toegankelijk voor pashouders. Maar de vandalen hadden daar een oplossing voor bedacht: ze hebben de beheerder gedreigd neer te steken, zodat hij hen binnenliet.

Torentijd
Het groepje jongeren probeerde te vluchten toen politieagenten hen op het spoor kwamen. Het duurde niet lang voor ze allen in de kraag werden gevat. Ze zijn naar politiecellencomplex Torentijd gebracht en zullen zondag worden verhoord.

Getuigen
De politie zoekt naar getuigen die een verklaring willen afleggen over de vier jongens. De vernielingen vonden plaats op de Koudenhoek, de Prins Hendrikstraat, het Dok van Perry, het Bellamypark en op de jachthaven De Ruyter tussen 01.25 en 2.00 uur. Mensen die iets over de jongens weten kunnen bellen met politienummer 0900 - 8844.