Volledig scherm

Vier jonge straatrovers gepakt in Clinge

CLINGE - De politie heeft zondagavond in Clinge vier jongens aangehouden die verdacht worden een straatroof, eerder op de dag. Het viertal zou een 17-jarige inwoner hebben beroofd van zijn telefoon.

De aanhouding kwam tot stand na samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse politie én de hulp van getuigen. De jongens, drie van 15 en één van 17 en allen woonachtig in België, werden voor een nacht ingesloten in een politiecel. 

Het slachtoffer kwam rond 16.30 uur met de bus vanuit België naar zijn woning gereden. Net voor de grens stapte hij uit om het laatste stuk te lopen. Vier jongens waren eveneens uit de bus gestapt en vielen de 17-jarige in eerst instantie alleen maar lastig. Maar het werd erger. Het slachtoffer kreeg een duw zodat hij viel en daarna ook nog een trap in zijn nek. Toen de jongen om hulp riep en een buurtbewoner reageerde, sloegen de vier jongens op de vlucht.

Omdat zijn telefoon was weggenomen, kon het slachtoffer de politie niet bellen. Daar had hij de hulp van buurtbewoners voor nodig. Nederlandse en Belgische agenten stelden direct een onderzoek in en gingen op zoek naar de gevluchte jongens. Getuigen gaven de identiteit van de verdachten door.

In het grensgebied werd naar het viertal gezocht, onder meer in een bosperceel. Rond 18.00 uur zagen agenten die onderweg waren naar het bureau vier jongens in de 's-Gravenstraat lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Die werden vervolgens opgepakt.