Volledig scherm
De tunnel is gestremd vanwege het ongeval. © Barry van der Hooft

Vier gewonden bij ongeval met diverse voertuigen in Westerscheldetunnel

WESTERSCHELDETUNNEL - Vier mensen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval in de Westerscheldetunnel waarbij drie voertuigen betrokken waren.

Dat meldt de Veiligheidsregio. In eerste instantie was ook brand gemeld, maar dat bleek niet het geval te zijn. De tunnel is vooralsnog in beide richtingen gestremd.

Een eerste eenheid van de hulpdiensten meldde na aankomst op de plaats van het ongeval dat er drie voertuigen bij betrokken waren. De vier gewonden werden uit de voertuigen gehaald en nadat hen eerste hulp was verleend, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De NV Westerscheldetunnel meldde kort na 23 uur dat de oostbuis van de tunnel naar verwachting tot 23.45 uur gestremd zou zijn vanwege het ongeval. Tegen die tijd bleek echter dat de politie de oostbuis nog niet wilde vrijgeven, zodat de afsluiting nog tot 00.15 uur zou duren. In verband met de berging van de bij het ongeval betrekken voertuigen zou ook de westbuis naar schatting tot 00.15 uur zijn afgesloten. Beide tunnelbuizen zijn om 00.34 uur vrijgegeven voor verkeer.