Volledig scherm
Danny de Boer voor zijn Rijswijksche Huis: "Er is ons een hogere omzet voorgespiegeld." © Dirk-Jan Gjeltema

Verzoek tot ontruiming hotel Oostkapelle twee weken uitgesteld

MIDDELBURG - De huurders en de eigenaar van hotel Het Rijswijksche Huis in Oostkapelle nemen veertien dagen de tijd om te praten over een nieuwe huurovereenkomst.

Komen ze er niet uit dat beslist de Middelburgse kantonrechter of de huurders, Danny en Sabrina de Boer, uit het pand mogen worden gezet. Beide partijen troffen elkaar donderdag in de rechtbank omdat de eigenaar, Nas Investments bv, eist dat er wordt ontruimd. De huurders betalen namelijk al 4,5 maanden geen huur waardoor ze een achterstand van 45.000 euro hebben. Volgens raadsman Dieleman betalen ze niet maar blijven ze wel zitten. Hij wees erop dat ze tien maanden geleden akkoord zijn gegaan met de huurovereenkomst en dat ze de eerste zes maanden keurig hebben betaald.

Bedonderd

Advocaat Beneder, de raadsman van de huurders, stelde dat zijn cliënten door eigenaar Mischa Nas zijn bedonderd. Hij zou hun onjuiste cijfers over de omzetten van eerdere jaren hebben getoond. Op basis van die 'veel te gunstige cijfers' zouden ze de huurovereenkomst zijn aangegaan. Danny de Boer zei ook dat geen enkele ondernemer met een dergelijke huur kan overleven. Nas antwoordde dat de vorige huurder dat wel kon. "Maar het lukte de laatste jaren niet meer in verband met privé-omstandigheden."

  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.