Volledig scherm
De Berkenstraat in Goes © Willem Adriaansens

Verwarde naakte man overlijdt in Goes tijdens arrestatie

GOES - In de Berkenstraat is zaterdag aan het eind van de middag een dertigjarige man op straat overleden, toen de politie hem onder bedwang wilde krijgen.

Volgens de politie rende de man iets na vier uur in de middag in verwarde toestand door de Berkenstraat. Hij schreeuwde en was niet aanspreekbaar. Agenten gebruikten pepperspray om de man onder controle te krijgen. De dertigjarige Goesenaar verloor vervolgens het bewustzijn en overleed. Reanimatie door de agenten hielp niet meer.

Springlevend

Getuige Tjallie Vriesema woont in de Berkenstraat en kwam de man tegen toen zij door de buurt fietste. "Hij liep in z'n blootje en ik schrok behoorlijk. Ik ben snel doorgefietst naar m'n vader. die iets verderop de hond uitliet. Maar hij was springlevend, helemaal hyper. Ik vind het zo raar dat ie nu dood is."

Vader Vriesema bevestigt wat dochter Tjallie gezien heeft. "Ik zag hem op het kruispunt Populierenstraat/Berkenlaanstaan. Daar trok ie zijn kleren uit en stond hij te springen en auto's aan te houden. Die reden er als een speer vandoor. Iemand riep nog dat hij z'n kleren aan moest doen. Dan trok hij weer wat aan om het later weer uit te doen. dat heeft al met al wel zo'n tien minuten geduurd."

Politie

Een andere buurtbewoonster kan ook nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. "Mijn dochter fietste naar haar werk toen ze de man in de straat zag liggen. Even verderop lagen zijn kleren in het gras. Hij lag op z'n buik met de politie er bovenop, zei ze. Hoe kan die man nou dood zijn? Toen ik langsfietste riep hij nog 'mag ik opstaan, mag ik opstaan'.

De politie is zaterdagmiddag een onderzoek gestart naar de omstandigheden en toedracht van het overlijden van de man. Forensisch rechercheurs doen ter plaatse onderzoek en er worden verklaringen opgenomen van omstanders.