Volledig scherm
© Thinkstock

Verpleeghuis Eben-Haëzer boos over inspectie

VLISSINGEN - Cedrah, de moederorganisatie van verpleeghuis Eben-Haëzer in Middelburg, haalt hard uit naar de inspectie voor de gezondheidszorg. Eben Haëzer is één van de 150 verpleeghuizen in Nederland die de inspectie in de afgelopen anderhalf jaar heeft gecontroleerd.

Na een bezoek in oktober 2015 heeft de inspectie Eben-Haëzer hard op de vingers getikt. Volgens haar deugde er van alles niet op het gebied van hygiëne.

Deze week publiceerde de inspectie een lijst van bezochte instellingen met de daarbij behorende rapporten. Daarbij zat het rapport over Eben-Haëzer van oktober 2015, maar niet het inspectierapport van mei dit jaar. Daarin schrijft de inspectie juist dat 'Eben-Haëzer aan alle normen voor hygiëne en infectiepreventie voldoet'.

Boos
Ook de medicatieveiligheid is verbeterd en is veel aan het beleid van de instelling ten goede veranderd. Cedrah is blij met dat oordeel, maar tegelijkertijd boos dat de inspectie het rapport van mei nog niet heeft gepubliceerd.

"Doordat we nu op de lijst van 150 bezochte verpleeghuizen staan, lijkt het net alsof Eben-Haëzer haar zaken niet op orde heeft", zegt Teunis Stoop van Cedrah verbolgen. Voor hem een reden om een pittige brief naar de inspectie te schrijven. Cedrah heeft nu zelf het laatste inspectierapport op haar website gezet.