Volledig scherm
© THINKSTOCK

Verhulst heeft risico's houtrook 'onderschat'

GOES - Burgemeester René Verhulst van Goes is vorige week in zijn weblog iets te kort door de bocht gegaan met zijn opmerkingen over houtrook, vindt hij zelf.

Verhulst mopperde op de gemeente Amersfoort, die graag zou zien dat het gebruik van open haarden en vuurkorven aan banden wordt gelegd vanwege de schadelijke stoffen in houtrook en de overlast die steeds meer burgers er van ondervinden. "Alsof er geen belangrijker zaken in de wereld zijn", reageerde Verhulst in zijn wekelijkse weblog op de wegbsite van de gemeente Goes. Het kwam hem op vele, vaak negatieve reacties te staan en daarom komt Verhulst er in zijn weblog van deze week op terug. "Het was niet mijn bedoeling mensen te kwetsen die last hebben van houtrook van de buren", schrijft hij. "Rook inademen is altijd slecht of dat nu van een houtkachel, open haard of barbecue is. Uit rapporten van de GGD die ik kreeg toegezonden blijkt dat het nog ongezonder is dan ik dacht."

Overigens is de motie van Amersfoort en nog enkele grote gemeenten vorige week tijdens het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) (nog) niet ingediend. "De VNG gaat de materie zorgvuldig bekijken, ik volg het met meer en serieuzere aandacht dan voorheen", aldus Verhulst.