Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte van mensenhandel blijft in voorarrest zitten

MIDDELBURG - Een 26-jarige inwoner van Serooskerke (W) blijft zeker tot en met de eerste week van december in Torentijd. Hij wordt verdacht van mensenhandel.

Raadsman Jos Wouters vroeg tevergeefs aan de Middelburgse rechters om dat voorarrest op te heffen, want volgens hem is er absoluut geen sprake van mensenhandel. Officier van justitie Jaap Zondervan verzette zich daar met kracht tegen. Hij wees de rechtbank erop dat de man een zwakbegaafde vrouw aangezet zou hebben om te gaan werken als prostitué.

Hij vreest dat de man opnieuw zoiets kan gaan doen als hij weer op vrije voeten komt. Hij bracht ook naar voren dat de verdachte een video heeft gemaakt waarop te zien is dat de vrouw seks heeft en dat er chatgesprekken zijn waarin hij haar aanbiedt voor vijftig euro. De officier noemde het optreden van de inwoner van Serooskerke respectloos en fysiek agressief. "Hij heeft zelfs haar keel dichtgeknepen."

Raadsman Wouters zei dat er geen sprake was van dwang maar dat de seks vrijwillig zou plaatsvinden. De man wordt op 8 december daadwerkelijk berecht.