Volledig scherm
© Purestock/Thinkstock

Verdachte spuugt richting rechters

MIDDELBURG - Vlissinger G.N. spuugde richting de leden van de Middelburgse rechtbank toen hij onder begeleiding van twee parketwachters de rechtszaal verliet.

Daarmee toonde hij dat hij het totaal niet eens was met het besluit om zijn voorarrest te verlengen. De 51-jarige Vlissinger wordt verdacht van brandstichting. De man zou op 10 december van het vorige jaar een vuurpijl hebben afgestoken waardoor brand in een woning in Westerzicht ontstond. Sinds die tijd zit hij in voorarrest en hij liet dinsdag heel duidelijk merken dat dat meer dan genoeg is.

Harde woorden

Direct na binnenkomst van de rechters stak hij zes vingers op. "Zoveel maanden zit ik al binnen", schreeuwde hij.

De rechtbankvoorzitter had de grootste moeite om ervoor te zorgen dat de man zweeg op de momenten dat zij of de officier van justitie het woord voerden. Hij onderbrak hen telkens en er was van de kant van de rechter de nodige harde woorden nodig om ervoor te zorgen dat de zitting enigszins ordelijk verliep.

Voorarrest

Raadsman De Korte vroeg wel aan de rechters om het voorarrest van zijn cliënt op te heffen of te schorsen.

Zelf zei N. dat hij niets te maken had met wat er die avond was gebeurd in Westerzicht. "Mij wordt onrecht aangedaan. Er is geen bewijs tegen mij."

Officier van justitie Rob Rammeloo vroeg de rechtbank om het voorarrest toch te verlengen tot de man daadwerkelijk wordt berecht. De rechtbank willigde dat verzoek in waarna de N. opstond en spuugde richting de leden van de rechtbank.