Volledig scherm
© iStock/ThinkStock

Veiligheidsregio Zeeland stelt besluit over begroting 2017 paar maanden uit

MIDDELBURG - De begroting van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) voor 2017 wordt opnieuw tegen het licht gehouden. Vrijdag besloot het Algemeen Bestuur een besluit hierover uit te stellen tot het najaar.

Verschillende gemeenteraden hadden grote vraagtekens gesteld bij de plannen voor 2017. De VRZ komt volgens de begroting, die vrijdag op de agenda stond, volgend jaar een half miljoen euro te kort. Gestegen loon- en pensioenkosten zijn daarvan onder meer de oorzaak.

Compromis

Rob van der Zwaag, burgemeester van Veere en binnen het VRZ-bestuur belast met de financiën, voelde er weinig voor om staande de vergadering met loven en bieden tot een compromis te komen. "Het is niet goed om de zaak nu door te drukken. Dan gaat niemand met een tevreden gevoel naar huis."

Hij werd hier bijgevallen door voorzitter Jan Lonink. Hij sprak van een 'caleidoscoop aan zienswijzen' die door de verschillende gemeenteraden waren ingediend. Lonink: "Het is netjes om de begroting te heroverwegen. Daarin kunnen we de waarnemend directeur bij betrekken."

Taken

Van der Zwaag zegde toe op een rijtje te zetten wat de wettelijke taken van de Veiligheidsregio zijn en welke taken de VRZ daarnaast uitvoert. Wat hem betreft dient de vraag wat de gemeenten van de VRZ verwachten eerst beantwoord te worden. Pas daarna komt de vraag aan de orde wat het mag kosten. "Anders gaan we weer te veel op geld sturen", aldus Van der Zwaag.

  1. Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Normaal gesproken schermt Wilders zijn privéleven af voor journalisten, maar de Amerikaanse regisseur Stephen Morse mocht meermaals met hem mee in zijn entourage tijdens de afgelopen verkiezingscampagne. Zijn documentaire Wilders geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van de PVV-leider. Nadat de documentaire deze zomer al werd gepresenteerd op het filmfestival van Sheffield, is die vanavond te zien op Viceland.