Volledig scherm
© Thinkstock

Veers raadslid in lip gebeten

SEROOSKERKE - Het Veerse raadslid José De Buck hield een bijtwond over aan een gesprek met een Serooskerkenaar.

De Buck (Dorpsbelangen en Toerisme Veere) heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij verklaart te zijn gebeten tijdens een verhit gesprek met Serooskerkenaar Aad Everaers. Die ontkent de mishandeling en zegt dat De Buck op zijn eigen lip heeft gebeten 'omdat hij schrok van een beweging die ik maakte'.

Kwaad

De politie heeft Everaers maandagochtend in zijn woning aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hij kon begin van de middag weer naar huis. De Buck vertelt dat hij in gesprek wilde met Serooskerkenaar over het al jaren slepende conflict tussen Everaers en diens buurman: "Ik wilde in mijn functie als raadslid met Everaers praten. Ik heb steevast het gevoel dat er veel meer speelt. Het leek me een goed idee om het daar met hem over te hebben en te kijken of er nog geschillen zijn waar wij als raad een rol in kunnen spelen. Dat gesprek escaleerde. Hij werd kwaad. Ik zat op een stoel en hij vloog bovenop op me."

Aangifte

Everaers ontkent het bijten. "Dat is uit een dikke duim gezogen. Hij schrok toen ik een in onverhoedse beweging maakte toen ik vertelde over de doodsbedreigingen door mijn buurman. Nee, een fabeltje."

Locoburgemeester Jaap Melse: "Dit hebben we in Veere nog nooit meegemaakt. De Buck heeft, in overleg met de burgemeester, aangifte gedaan. De politie moet dit nu verder afhandelen."

Lees woensdag meer over dit bijtincident in de PZC