Volledig scherm
© Thinkstock

Veel Zeeuwse middelbare scholieren geslaagd

VLISSINGEN - Zeeuwse scholieren hebben dit schooljaar goed gepresteerd tijdens de eindexamens. In de afgelopen zes schooljaren waren er niet zoveel geslaagden als dit jaar. Dat blijkt uit gegevens die de middelbare scholen gisteren naar buiten brachten, na de uitslag van de herexamens.

Van de Zeeuwse vmbo'ers slaagde 96,2 procent. Op de havo haalde 90,5 procent een diploma. Van de vwo'ers kon 94,7 procent de vlag uithangen.

Het Reynaertcollege in Hulst heeft - gekeken naar alle afdelingen - de meeste geslaagden: 97,3 procent. Het Zeldenrust-Steelant College (97 procent) en SSG De Rede in Terneuzen (96,9 procent) zitten daar net onder.

Op De Rede slaagden alle havo- en vwo-leerlingen. Op de SSG Nehalennia in Middelburg haalden ook alle vwo'ers hun diploma. Het Reynaertcollege heeft relatief de meeste geslaagde vmbo'ers: 99 procent.

Op de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (91,3 procent) en het Ostrea Lyceum in Goes (91,9 procent) slaagden dit jaar relatief de minste leerlingen. Beide scholen hebben wel meer geslaagde leerlingen dan vorig schooljaar.

Het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee scoort een stuk beter dan vorig jaar: toen slaagde amper 75 procent van de vwo'ers, terwijl het slagingspercentage dit jaar op 97,2 procent uitkomt. Ook op het vmbo (95,4 procent) en de havo (86 procent) slaagden op die school flink meer leerlingen dan vorig schooljaar.