Volledig scherm
Vermiste katten op Walcheren © Amivedi

Veel vermiste dieren en doodgereden katten in Zeeland

VLISSINGEN - De telefoon staat roodgloeiend bij vrijwilligersorganisatie Amivedi die vermiste en gevonden huisdieren registreert. Deze zomer zijn er in Zeeland meer meldingen van vermissingen dan normaal. Verder zijn er opvallend veel doodgereden katten.

Normaal krijgt Amivedi Walcheren zo'n tien telefoontjes per dag, nu zijn dat er vijftig. Daarnaast zijn er veel meldingen van doodgereden katten in Zeeland, zegt Carin van de Zand, coördinator van Amivedi Zeeland. "Alleen op Walcheren zijn er sinds juli al 20 meldingen. Op de Bevelanden ligt dat aantal nog hoger. Normaal zijn dat er 3 tot 5."

Katten worden vaak 's avonds of 's nachts aangereden, vertelt Van de Zand. Ze waarschuwt mensen om ze daarom vooral binnen te houden, vooral als ze langs een drukke weg wonen.

Ook honden worden vaker vermist deze maanden. Van de Zand: "Eigenaren gaan in de zomer vaker in het bos lopen met hun hond. Dan kan het gebeuren dat ze kwijtraken." Ze vertelt dat de honden wel bijna allemaal worden teruggevonden.

Van de Zand kreeg afgelopen weken ook enkele vreemde meldingen binnen. Zo vonden voorbijgangers rattenslangen in Vlissingen en Wemeldinge. "Misschien waren de eigenaren ze beu. De slangen kunnen niet overleven buiten. Die lage temperaturen trekken ze gewoon niet", zegt Van de Zand. De slangen zijn overgebracht naar Reptielenzoo Iguana.

Verder is sinds 24 juli een pony in Serooskerke (Walcheren) vermist. "Het kan zijn dat het dier is gestolen. We hebben er sindsdien geen bericht meer over gehad", aldus Van de Zand.