Volledig scherm

Veel statushouders naar Terneuzen

MIDDELBURG De afgelopen maand hebben 67 vluchtelingen met een verblijfsvergunning een woning gevonden in Zeeland. De meeste van deze statushouders (24) kwamen in Terneuzen terecht.

Deze gemeente is daardoor al een eind op streek met het volbrengen van haar taak om in de tweede helft van dit jaar 86 mensen onder te brengen.

De aantallen voor de andere gemeenten zijn: Vlissingen 10 (taak 79), Middelburg 9 (taak 94), Goes 8 (taak 56), Sluis 8 (taak 56), Reimerswaal 6 (taak 30), Hulst 4 (taak 50), Borsele 3 (taak 26), Schouwen-Duiveland 2 (taak 59), Veere 0 (taak 54), Tholen 0 (taak 40), Kapelle 0 (taak 9) en Noord-Beveland 0 (taak 9).

Deze laatste twee gemeenten hoeven minder mensen op te nemen omdat ze in het verleden meer statushouders onderbrachten dan ze volgens hun taakstelling hoefden te doen.

Andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Veere, hebben een 'schuld' doordat er minder mensen een huis kregen dan was opgedragen.

In totaal moet Zeeland in die periode 631 statushouders een woning bieden. In juli bleef de huisvesting van statushouders in Zeeland iets achter bij het landelijk gemiddelde.