Volledig scherm
© Thinkstock

Vechten voor WK hiphop tijdens City of Dance Middelburg

MIDDELBURG - De laatste twee tickets voor het WK hiphop in Glasgow vormen zaterdag de inzet van de Dancebattles op City of dance in Middelburg.

In 'één op één-battles' strijden de dansers om die felbegeerde laatste kans op deelname aan het WK dat van 19 tot en met 21 augustus gehouden wordt. Dansschool Moves in Middelburg en Goes is nu bezig met de laatste voorbereidingen voor de dansstrijd.

Eigenaar Guus Vos: "Het wordt heel spannend. We werken voor het eerst samen met de internationale dansbond UDO. De vorige vier battles hadden we tussen de 25 en 50 deelnemers, maar de dansbond vertelde ons al dat we nu moeten rekenen op zo'n 200 tot 250 dansers. Ook uit het buitenland. Het is echt de laatste mogelijkheid om nog mee te kunnen doen aan het WK."

Er zijn twee categorieën; tot zestien jaar en de groep boven de zestien. De dansers worden beoordeeld door een jury bestaande uit choreograaf en danser Eszteca, Andreas Maintz en de Belgische hiphopper Eric. Cefas presenteert de middag. Moves geeft demonstraties en er zijn kraampjes en dj's. De battles zijn op Plein 1940 tussen 12 en 17 uur.