Volledig scherm
De lekgestoken bussen en vrachtwagen bij Tino's fruit © Tino's Fruit

Vandaal prikt banden groentebedrijf lek, 5000 euro voor gouden tip

WESTKAPELLE (B) - Bij groenten- en fruitleverancier Geert Baecke, net over de grens met Sluis, heeft een bandenprikker in de nacht van zaterdag op zondag voor zo’n 7500 euro schade aangericht. “Een ramp. Het is hoogseizoen en de leveringen aan de horeca moeten doorgaan. Ik heb 5000 euro over voor de gouden tip die naar de dader leidt”, zegt Baecke.

Tino Fruit heeft veel Zeeuws-Vlaamse klanten: “Cadzand, Sluis, Aardenburg, Oostburg, overal”, aldus de gedupeerde Knokkenaar, die nu vijf grote bestelbussen een vrachtwagen kwijt is. Een oproep op Facebook heeft nog niet de gouden tip, maar wel veel steun opgeleverd. “Uit Sluis heb ik wel dertig aanbiedingen gekregen. Vanmorgen om 5 uur stond er al een klant van mij met de sleutels van een busje dat ik zolang mag gebruiken.”

Om 1 uur ’s nachts hoorde een medewerker, die boven het bedrijf aan de Sluisstraat 55 in Knokke-Heist woont, harde, sissende geluiden. Baecke: “Hij keek uit het raam en zag een donkere schim banden leksteken. Hij heeft mij direct gewaarschuwd. Acht minuten later was de politie van Knokke er met drie wagens, maar de dader was al verdwenen.” Baecke houdt zich op de vlakte over wie dat geweest kan zijn.

5.000 euro beloning
Op Facebook valt tussen de regels door te lezen dat hij zo zijn vermoedens heeft: “Als de nood het hoogst heb je vrienden bedankt Vincent Vandamme, Ricardo van Landschoot, Wilko Van de Vijveren, Stephan Heyboer voor de spontane levering van camionetten, en trouwens ik geef 5000 euro ipv 500 euro voor de gouden tip dus als je in opdracht werkte kom het me vertellen en ps het team van Tinos krijg je niet klein!!!!”

“Nee, geen concurrent. Meer zeg ik er niet over. We moeten nu eerst maar eens de beelden van de bewakingscamera’s bekijken.” Zijn klanten hoeven dankzij alle hulp in ieder geval niet bang te zijn dat er niet geleverd wordt, verzekert Baecke. “Alleen misschien iets later”, staat er op Facebook.