Volledig scherm
© Vacansoleil

Vakantiehuisjes leveren voor gemeenten minder WOZ-belasting op

DOMBURG - Volgens de Hoge Raad moeten gemeenten vakantiehuisjes in recreatieparken zien als woningen en niet als zakelijk onroerend goed.

Dat betekent dat vakantiehuisjes in een lager WOZ-tarief vallen. De gemeente Veere heeft berekend hierdoor 42.000 euro per jaar minder aan onroerende zaakbelasting te ontvangen. Recreatieondernemers kunnen te veel betaalde belasting tot vijf jaar terugvorderen.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.