Volledig scherm
Leerlingen van de Roosevelt Academy in Middelburg zwaaien af. © Archieffoto Ruben Oreel

Universiteit Eindhoven niet echt geïnteresseerd in plannen Bèta College Middelburg

MIDDELBURG - De Technische Universiteit Eindhoven staat vooralsnog niet te springen om deel te nemen aan Bèta College in Middelburg. Gedeputeerde Harrie van der Maas zei dat dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in Middelburg over de plannen voor een dergelijk college waar studenten een bacheloropleiding kunnen volgen. Maar hij zei ook dat Eindhoven de deur nog niet daadwerkelijk dicht heeft gegooid.

Een vertegenwoordiging van die Technische Universiteit komt volgende week naar Middelburg om te praten over die plannen.

Volgens de gedeputeerde heeft het bestuur van die universiteit wel laten weten dat het zich vooral wil richten op kwaliteitsverbetering in eigen huis. Die Eindhovense universiteit biedt momenteel onderwijs aan 14.000 studenten en wil terug naar 12.000.

Om een Bèta College in Zeeland van de grond te krijgen is volgens de gedeputeerde ook een startkapitaal van zo'n 25 tot 30 miljoen nodig. Concrete toezeggingen om een deel van dat geld in te brengen zijn er nog niet. De gedeputeerde verwacht dat hij na de zomer wel kan vertellen op welke manier hij hoopt dat dat geld beschikbaar komt. ,,Maar we moeten nog veel hobbels nemen."