Volledig scherm
nazomeren op het strand © Hanneke van der Warf

Unieke tropennacht in Vlissingen

VLISSINGEN - Vlissingen beleefde afgelopen nacht met 21 graden een extreem warme nacht. Nooit eerder kwam een zogenaamde tropennacht zo laat in september voor. Dat meldt Weeronline.

Om 06.40 uur is nog 21 graden gemeten. Normaal is zelfs de middagtemperatuur in Vlissingen half september nog lager, namelijk 19 graden.

Het vorige record was van 5 september 1949. Toen werd het in Maastricht 's nachts niet kouder dan 20,9 graden. Komende nacht kan het in de kustplaatsen, mede door het relatief warme zeewater, opnieuw lokaal tot een unieke tropennacht komen.

Deze dinsdag wordt de warmste 13 september sinds het begin van de metingen in 1901. In het verleden kwam de temperatuur na 5 september nooit boven de 30 graden. Het is dinsdag en woensdag zelfs beduidend warmer in Nederland dan in Spanje en Portugal. Ook in de rest van Nederland zullen deze dinsdag warmterecords verbroken worden.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.