Volledig scherm
De begrafenis van Umaru Sesay. © Theo Giele

Umaru Sesay in Goes begraven

GOES - In Goes is donderdagochtend Umaru Sesay begraven, de man die vorige week zaterdag overleed nadat hij door de politie was aangehouden.

Bij de begrafenis waren zijn in Duitsland wonende broer aanwezig, vrienden en leden uit de Sierra Leonese gemeenschap in Nederland. De dertigjarige Sesay, die zo'n tien jaar geleden uit Sierra Leone naar Nederland vluchtte en Nederlands staatsburger was geworden, woonde pas enkele maanden in Goes. Vorige week zaterdag rende hij naakt en in verwarde toestand over straat. Om hem aan te kunnen houden gebruikte de politie pepperspray. Twee agenten wisten hem uiteindelijk met de hulp van een voorbijganger onder controle te krijgen. Maar bij zjjn aanhouding kwam Sesay te overlijden. De rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak.

Familie had graag gezien dat Sesay in zijn vaderland zou worden begraven, maar voor het vervoer van het stoffelijk overschot ontbraken hen de middelen. Daarom is Sesay van gemeentewege op de Algemene Begraafplaats in zijn woonplaats Goes ter aarde besteld.