Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten

Uitslaande brand in woning Gerbrandystraat Vlissingen (video)

VLISSINGEN - In een woning aan de Gerbrandystraat in Vlissingen is zaterdagochtend brand uitgebroken. De eigenaren waren op dat moment niet thuis.

De brand is in een aangebouwde schuur ontstaan, die net nieuw was. De schuur werd tevens als woonruimte gebruikt. Het vuur heeft de schuur volledig verwoest.

De brandweer probeerde met drie blusvoertuigen, een tankwagen en een hoogwerker te voorkomen dat het woonhuis ook verloren zou gaan. Dat is gelukt. De Veiligheidsregio Zeeland gaf om 11.45 uur aan dat het woonhuis niet meer 'in gevaar' was.  

Afblussen
De brand moest daarna nog afgeblust worden. Omdat het lastig te zien was waar de brandhaard zat, liet de brandweer het vuur af en toe oplaaien. Op die manier kon de beste blusstrategie bepaald worden. 

Brand meester
Om 12.30 uur is het sein brand meester gegeven. Het nablussen neemt nog enige tijd in beslag.

De Gerbrandystraat is over een flinke lengte afgesloten. Vanaf de Jacoba van Beierenweg tot aan de afslag richting Speeltuin Lammerenburg.

Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten
Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten
Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten
In een pand aan de Gerbrandystraat in Vlissingen is zaterdagochtend brand uitgebroken. In het pand was niemand aanwezig. http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/uitslaande-brand-in-woning-gerbrandystraat-vlissingen-1.6436597