Volledig scherm
De band UB40. © PR Back at Sea

UB40 speelt op Back at Sea

BROUWERSDAM - De Britse reggaeband UB40 doet voor de derde keer in vier jaar Zeeland aan. De hitmachine uit de jaren tachtig (denk aan 'Red Red Wine', 'Kingston Town', 'Cherry Oh Baby' en 'Falling in Love') is een van de hoofdacts op het bungalowfestival Back at Sea in het park Port Zélande.

Back at Sea is de veel bescheidenere najaarsvariant van Concert at Sea. Het festival op het bungalowpark wordt op 18, 19 en 20 november gehouden. Er is plek voor drieduizend bezoekers, die het hele weekend op het park verblijven.

Vier jaar geleden deed UB40 Zeeland ook al eens aan. Toen speelde het voor zo’n tweeduizend bezoekers in de Zeelandhallen in Goes. In 2015 trad de band ook op, maar toen in CineCity XL in Vlissingen.

Drummer Jimmy Brown, gitarist Robin Campbell, Earl Falconer (bas), Norman Hassan (percussie) en Brian Travers (sax) zijn leden van het eerste uur, Duncan Campbell is de leadzanger sinds 2008. Toen stopte zijn broer Ali ermee. Martin Meredith (sax), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen) zijn in Port Zélande ook van de partij.

Eerder werd al bekend dat Bløf en De Dijk acte de présence zouden geven op Back at Sea. Daarnaast staan onder andere Wipneus & Pim, Bökkers en cabaretier Arie Koomen op het programma.
Tickets voor Back at Sea zijn te verkrijgen via backatsea.nl.