Volledig scherm
Brand in de Willem Kosterlaan in Krabbendijke. © Willem Adriaansens

Tweede dodelijk slachtoffer brand Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De brand bij Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke zondagmiddag, heeft een tweede leven geëist.

Dat heeft burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal maandagochtend gemeld. 

Het tweede dodelijke slachtoffer, een 92-jarige vrouw, was een van de 4 gewonden die zondag na de brand naar het ziekenhuis in Goes waren gebracht. De vrouw is zondagnacht toch aan haar verwondingen overleden. Een van de andere slachtoffers, een 101-jarige vrouw, is zwaargewond; de andere twee zijn uit het ziekenhuis ontslagen.

De gemeente Reimerswaal noemt op haar website de brand, waarbij zondagmiddag al een 96-jarige bewoner van verzorgingshuis Nieulande om het leven kwam: 'Een zeer droevig ongeval, dat bewoners en hun familieleden, evenals personeelsleden van Ter Weel, de opgeroepen hulpverleners en veel betrokken inwoners van Krabbendijke en omgeving diep geraakt heeft.'

De brand werd aan het einde van de middag ontdekt. De hulpdiensten hadden het vuur snel onder controle, maar konden niet voorkomen dat het appartement uitbrandde en dat nabijgelegen appartementen beschadigd raakten.

Omdat twee etages van het pand vol rook stonden, werden de bewoners zo snel mogelijk geëvacueerd naar het restaurant op de benedenverdieping. Aan het eind van de avond kon een aantal bewoners terugkeren naar hun appartementen. 37 van hen moesten echter elders worden ondergebracht: 22 op andere locaties van de zorggroep, 10 bij familie en voor 6 is elders onderdak geregeld. Vele dorpsbewoners en familieleden hebben zich ingezet om de bewoners op te vangen, meldt Zorggroep Ter Weel.

De politie is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Ter Weel via telefoonnummer 0113-654260.