Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Twee wietkwekerijen opgerold in Hoofdplaat: 5.000 stekjes en 230 planten

HOOFDPLAAT - De politie heeft woensdagochtend twee wietkwekerijen opgerold aan de Westlangeweg en de Havenstraat in Hoofdplaat.

Op de Havenstraat ontdekten agenten een flinke hennepstekkenkwekerij met ruim vijfduizend stekjes. In twee kweekruimten vond de politie ruim tweehonderd moederplanten. Een verdachte is opgepakt.

Op de Westlangeweg trof de politie dertig wietplanten aan. De hennep was reeds geoogst en hing te drogen. Bij deze inval troffen agenten ook een persoon in de woning aan. De verdachte is aangehouden.

Een gespecialiseerd ruimingsbedrijf ontmantelde beide kwekerijen. Het kweekmateriaal en de planten zijn in beslag genomen. De planten zijn voor bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.