Volledig scherm
De Verkeerspost Hansweert. © Harmen van der Werf

Twee medewerkers verkeerspost Hansweert onwel

HANSWEERT - In de nautische verkeerspost Hansweert zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee medewerkers onwel geworden.

Zij zijn met ambulances afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van hen is inmiddels weer thuis. De andere medewerker ligt nog in het ziekenhuis. Over zijn toestand doet Rijkswaterstaat geen verdere mededelingen.

Rond drie uur 's nachts werd alarm geslagen toen anderen geen contact meer kregen met de verkeerspost, die het scheepvaartverkeer in de omgeving begeleidt. Brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

De brandweer heeft direct metingen gedaan, om te kijken of er schadelijke stoffen in het gebouw waren. Die metingen hebben niets uitgewezen.

Zondagmiddag zal ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) metingen doen. ,,De verkeerspost blijft zeker tot acht uur zondagavond gesloten", zegt woordvoerder Edwin de Feijter van Rijkswaterstaat.

De scheepvaartbegeleiding wordt voorlopig overgenomen door de verkeersposten in Terneuzen en Zandvliet. Het schip RWS 79 begeleidt het verkeer van en naar de haven in Hansweert. Volgens De Feijter heeft het incident de veiligheid op de Westerschelde niet in gevaar gebracht. ,,Dat is niet aan de orde geweest. De andere posten kijken altijd mee."