Bar-dancing La dada aan de Tweede Dorpsstraat in Zeist
Volledig scherm
Bar-dancing La dada aan de Tweede Dorpsstraat in Zeist © Google Streetview

Twaalf weken alcoholverbod voor café in Zeist na schenken aan minderjarigen

Café La Dada aan de 2e Dorpsstraat in Zeist mag twaalf weken geen alcohol schenken. Burgemeester Koos Janssen heeft besloten om de Drank- en Horecavergunning gedurende die tijd te schorsen. De ondernemer bestrijdt dat hij fout zit.

De schorsing gaat in op donderdag 5 september 2019. Dit betekent dat de onderneming wel open kan blijven voor publiek. Er mag tot 28 november geen alcoholhoudende drank geschonken worden. Ook niet aan bezoekers boven de 18, laat de gemeente in een persbericht weten.

Volgens de gemeente kreeg ze verschillende signalen dat jongeren onder de 18 jaar in La Dada gemakkelijk aan alcohol kunnen komen. Ambtenaren van de gemeente stelden ook  overtredingen vast. Er werd inderdaad alcohol geschonken aan bezoekers onder de 18. Het niet naleven van regels uit de Drank- en Horecawet geeft de burgemeester de bevoegdheid om de verleende vergunning te schorsen.

Als de ondernemer de schorsing niet naleeft, en tóch alcohol schenkt, kan de vergunning definitief ingetrokken worden en moet het café sluiten.

Eigenaar Hamza Akhiar van La Dada is het niet eens met het besluit en heeft bezwaar gemaakt. Mogelijk volgt een rechtszaak. ,,Ik weet dat het anders zit.” Volgens Akhiar heeft hij alcoholvrij bier op de tap en alcoholvrije varianten van sterke drank om mixdrankjes mee te maken. ,,Ik heb de gemeente gevraagd om monsters van mijn mixdrankjes voor jongeren mee te nemen, dan kunnen ze zien dat er geen alcohol in zit.”

  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.