Volledig scherm
© Thinkstock

Tropenrooster op middelbare scholen in Zeeland

MIDDELBURG - Verschillende middelbare scholen in de provincie hebben een tropenrooster ingevoerd voor dinsdag en woensdag.  

Op het Calvijn College aan de Kruitmolenlaan in Middelburg beginnen de lessen van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 september om 08.00 uur. Verder zijn de lesuren iets verkort en duurt de schooldag tot uiterlijk 14.10 uur.

Op Nehalennia in Middelburg vervallen de lessen op de locatie Breeweg dinsdag en woensdag vanaf 13.00 uur en op de locatie Kruisweg vanaf 13.25 uur.

Ook Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee voert een tropenrooster in. Woensdag 14 en donderdag 15 september hebben de leerlingen lessen van 40 minuten in plaats van 50. Het laatste uur - het 8e uur - vervalt. Dit houdt in dat alle leerlingen tot uiterlijk 13.55 uur les hebben.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.