Volledig scherm
© Thinkstock

Tropenrooster op middelbare scholen in Zeeland

MIDDELBURG - Verschillende middelbare scholen in de provincie hebben een tropenrooster ingevoerd voor dinsdag en woensdag.  

Op het Calvijn College aan de Kruitmolenlaan in Middelburg beginnen de lessen van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 september om 08.00 uur. Verder zijn de lesuren iets verkort en duurt de schooldag tot uiterlijk 14.10 uur.

Op Nehalennia in Middelburg vervallen de lessen op de locatie Breeweg dinsdag en woensdag vanaf 13.00 uur en op de locatie Kruisweg vanaf 13.25 uur.

Ook Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee voert een tropenrooster in. Woensdag 14 en donderdag 15 september hebben de leerlingen lessen van 40 minuten in plaats van 50. Het laatste uur - het 8e uur - vervalt. Dit houdt in dat alle leerlingen tot uiterlijk 13.55 uur les hebben.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.