Volledig scherm
Jarno Mobach. © Peter Nicolai

Tolhoek en Mobach naar EK wielrennen

VLISSINGEN - Antwan Tolhoek en Jarno Mobach maken deel uit van de nationale wielerselectie die deelneemt aan het EK. De Europese titelstrijd is van 14 tot en met 18 september in het Franse Plumelec-Morbihan. De uit Yerseke afkomstige Tolhoek maakt deel uit van team onder 23 jaar.

Naast de Zeeuw zijn ook Lennard Hofstede, Jasper de Laat, Pascal Eenkhoorn, Cees Bol en Pieter Lenderink in de selectie opgenomen. Zij rijden de wegwedstrijd op zaterdag 17 september.

Jarno Mobach (Philippine) komt een dag eerder (vrijdag 16 september) uit bij de junioren tijdens de wegwedstrijd. De Zeeuws-Vlaming komt ook in actie tijdens de tijdrit op woensdag 14 september. Naast Mobach maken bij de junioren ook Nils Eekhoff, Lars van den Berg, Dennis van der Horst, Mitch Groot en Ide Schelling deel uit van de nationale ploeg.

Volledig scherm
Antwan Tolhoek. © Cor Vos
  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.