Volledig scherm

Toeristische veerdiensten varen verder als De Zeeuwse pontjes

MIDDELBURG - Dag slogan 'Rondje met een pontje' en welkom 'De Zeeuwse pontjes'. De VVV Zeeland wil meer bekendheid geven aan de zes toerische fiets-voetveren.

De provincie onderstreept het belang van toeristische pontjes met een subsidie van een kleine 20.000 euro. Met dat geld moeten de pontjes beter 'zichtbaar en vindbaar worden', zegt provinciaal bestuurder Harry van der Maas. Voor toeristen blijkt het lastig uit te knobbelen waar, wanneer en hoe vaak de pontjes varen. "Waar kan ik een ticket kopen? Waar stap ik op? Het antwoord op dat soort praktische vragen moeten toeristen gemakkelijker kunnen vinden", zegt gedeputeerde Van der Maas.

De VVV stelt voor om de pontjes in te delen naar de frequentie en de periode van afvaarten. De schippers worden gevraagd om zich voor vier jaar te binden aan de exploitatie van de lijnen. De 20.000 euro subsidie wordt besteed aan een gids met de dienstregeling, bewegwijzering, vaartijdborden en het on-line promoten van De Zeeuwse pontjes.

De nieuwe naam is nodig omdat in het rivierengebied de projectnaam 'Rondje met een pontje' wordt gebruikt. Dat is niet handig als mensen op internet gaan zoeken. Zeeland wil zich onderscheiden en daarom in de naam De Zeeuwse pontjes bedacht.