Volledig scherm
© Stock.xchng

Toeristen gaven vorig jaar 1,5 miljard euro uit in Zeeland

MIDDELBURG - Vorig jaar hebben toeristen 1,51 miljard euro uitgegeven in Zeeland. Dat blijkt uit cijfers die het Kenniscentrum Kusttoerisme heeft gepresenteerd in Middelburg.

Het bedrag is 150 miljoen euro minder dan in 2012. In die periode is het aantal overnachtingen in Zeeland wel gegroeid, maar het dagtoerisme en vooral de winkeluitstapjes namen af. 

Het Kenniscentrum telde vorig jaar ruim 15.6 miljoen overnachtingen in Zeeland. Dat is aanmerkelijk meer dan het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat op 9,9 miljoen uitkwam. Het Kenniscentrum baseert zich op de geheven toeristenbelasting door twaalf Zeeuwse gemeenten (Borsele heeft geen toeristenbelasting). Die overnachtingen leverden in totaal ruim 796 miljoen euro op.

Dagtoeristen besteedden vorig jaar in totaal ruim 719 miljoen euro in Zeeland. Iets meer dan de helft (51 procent) van alle bestedingen komt terecht bij de sector logies en horeca. Verder wordt 24 procent besteed in winkels, 17 pocent uitgegeven aan vervoer en 8 procent aan vermaak.