Volledig scherm
© Thinkstock

Tholen houdt het droog in kletsnatte junimaand

VLISSINGEN - Tholen was afgelopen maand één van de droogste plekken van het land. Er viel 73 millimeter regen. Juni was in de rest van Nederland een kletsnatte maand, waarin een recordhoeveelheid regen viel, meldt Weeronline. Sommige plaatsen kregen 250 tot 270 millimeter regen te verduren: dat is meer dan in een gemiddelde zomer.

De natste plek in Zeeland was Kapellebrug, met 139 millimeter regen, bijna twee keer zo veel als gemiddeld in juni.

Vlissingen is normaal gesproken één van de zonnigste plekken van het land, maar afgelopen maand was somber. De zon scheen 165 uur, terwijl Vlissingen in een gemiddelde junimaand 208 zonuren telt. Westdorpe had 130 zonuren, tegen 197 uur gemiddeld.

Warmer

Het was afgelopen maand iets warmer dan normaal. De temperatuur was 16,1 graden, ten opzichte van 15,5 graden in een normale junimaand. De warmste dag was op 23 juni: toen werd het in Vlissingen 25,8 graden. In Westdorpe steeg de temperatuur naar 27,7 graden.

  1. Halloweenfanaat transformeert pompoenen in horrorkunstwerken

    Halloweenfanaat transformeert pompoenen in hor­ror­kunst­wer­ken

    Pompoenen spelen al sinds mensenheugenis eind oktober de hoofdrol tijdens griezelfeest Halloween. Met wat inkepingen plus wachinelichtjes is de kalabas-achtige simpel te transformeren in een enge interieuraccessoire. Maar en zijn ook creatievelingen die veel meer kunnen met het knaloranje cultuurgewas. Zoals de Amerikaan Alex Wer die onder de artiestennaam The Pumpkin Geek pompoenen van binnenuit zó ingenieus kan insnijden dat het ware en ook nog houdbare horrorkunstwerkjes worden. Een paar opmerkelijke voorbeelden van zijn meesterhand.