Volledig scherm
verbreding sloeweg © lou raas

Tevergeefs pleidooi voor onderzoek naar goedkope varianten Sloeweg

MIDDELBURG - Niet alle partijen in Provinciale Staten snappen dat het dagelijks provinciebestuur de twee goedkoopste varianten voor de laatste kruising in de Sloeweg hebben geschrapt.

Het zijn de enige twee varianten waarvoor genoeg geld is. In de Statencommissie economie werd vrijdag gesproken over de oplossing voor de kruising Bernhardweg, Westerscheldetunnelweg, Sloeweg bij 's-Heerenhoek. Het provinciebestuur wil vier varianten nader onderzoeken, die tussen de 12 en 19,1 miljoen euro kosten. Tot dusver is niet meer dan 10,6 miljoen euro in kas.

PvdA, SP, 50Plus en GroenLinks pleitten ervoor ook te onderzoeken of een rotonde kan worden aangelegd (kosten: 3,7 miljoen euro) of een verbetering van de huidige stoplichten (100.000 euro).

Volgens gedeputeerde Harry van der Maas voldoen die varianten niet aan de eisen van veiligheid, doorstroming en toekomstbestendigheid. Dus vindt hij het niet nodig ze verder te onderzoeken. De stoplichten achtte hij wel mogelijk als tijdelijk oplossing.

"Er is ook een financieel kader", reageerde Ger van Unen. "Dit zijn de enige varianten die binnen de financiële kaders passen."

Na de zomer komt de provincie met de resultaten van het onderzoek naar de duurdere varianten.