Volledig scherm
Monument voor doodgeschoten Terneuzenaar © Raymond de Frel

Teruglezen: rechtbank buigt zich over poging tot liquidatie in Terneuzen

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg behandelt woensdag en donderdag de zaak tegen twee verdachten van een poging tot liquidatie in Terneuzen in december 2014. Onze verslaggever Emile Calon doet via Twitter live verslag van de zittingen.

Twee mannen van 38 en 25 jaar uit Terneuzen worden verdacht van een poging tot moord op 16 december 2014 in Terneuzen. Ze zouden die dag op een 28-jarige man, ook uit Terneuzen, hebben geschoten. Het slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en moet de rest van zijn leven in een rolstoel doorbrengen.

Het slachtoffer keerde die dag terug naar Terneuzen nadat hij enkele weken in een politiecel had gezeten wegens een eerdere schietpartij in Terneuzen waarbij Gideon Verhelst om het leven kwam. De 38-jarige man, een vriend van Verhelst, wordt ook verdacht van poging moord in de nacht van 29 op 30 november 2014 in het uitgaansgebied van Terneuzen.

Vorig jaar werd een medeverdachte, een 26-jarige neef van de man die in december ernstig gewond raakte, veroordeeld tot 13 jaar cel voor de moord en poging tot moord op 30 november 2014.

De rechtszaak tegen de beide mannen begint woensdag om 10.00 uur. Donderdag gaat de rechtszaak verder.

De eerste dag van de rechtszaak zit er inmiddels op; de officier van justitie heeft zijn strafeisen geformuleerd. Donderdag gaat de zaak verder.

Lees hier de tweets van verslaggever Emile Calon terug:

Tweets door @emilecalon