Volledig scherm
Brand Gildeweg Vlissingen. © Claudia Sondervan

Terrein Gildeweg na brand weer grotendeels open

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft het terrein aan de Gildeweg, met onder meer de Albert Heijn XL en de Praxis, zaterdagavond laat weer vrijgegeven voor publiek.

Zaterdagochtend woedde een grote brand in een aantal loodsen aan de Gildeweg. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het verontreinigde gebied is in kaart gebracht en afgezet voor het publiek omdat er sprake was van een risico voor de volksgezondheid. Het verontreinigde gebied is vervolgens door een deskundig en daarvoor gecertificeerd bedrijf schoongemaakt. Daaropvolgend is het gebied door een onafhankelijke, gecertificeerde inspecteur voor het grootste deel als schoon beoordeeld. Direct daarna heeft de locoburgemeester dit gedeelte van het terrein weer kunnen vrijgeven.

Het gedeelte van de Gildeweg direct gelegen voor de afgebrande loodsen van Autobedrijf Hofman en Autocentrum Zeeland blijft nog afgesloten voor het publiek. Maandag wordt dit resterende gedeelte van het verontreinigde terrein schoongemaakt. De bedrijven op het terrein worden hierover geïnformeerd.

Vlissingen organiseert op maandag 25 juli 2016 om 19.30 uur een informatiebijeenkomst op het Stadhuis, ingang Stadhuisplein 2, voor alle direct betrokkenen zowel bewoners als ondernemers.

Voor dringende vragen is een informatienummer opengesteld: 06-12961179