Volledig scherm
© Thinkstock

Terneuzenaren veroordeeld voor dealen harddrugs en wiet

MIDDELBURG - Drie Terneuzenaren, de tweeling J. van der L. (24) en de 23-jarige A. van V. zijn gisteren door de Middelburgse rechtbank elk veroordeeld tot een celstraf van 94 dagen plus 270 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur.

Tegen het trio was een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk per persoon geëist.

De drie dealden een jaar lang in onder meer harddrugs en wiet. Bij een inval op 15 december 2015 werd er in diverse woningen in Terneuzen duizenden xtc-pillen, en kilo speed, enkele kilo's harddrugs, een voorraad wiet en 10.000 euro aangetroffen.

Volgens met name de helft van de tweeling was hij door een vermeende drugsschuld met het pistool tegen zijn hoofd gedwongen voor de schuldeisers te dealen. In haar vonnis hield de rechtbank rekening met de dwang, de angst van de drie voor de 'schuldeisers', hun achtergrond en hun blanco strafblad.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.