Volledig scherm
. © Tammie Schoots

Studenten in protest tegen 'onnodig politiegeweld'

De studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) willen zaterdag opnieuw demonstreren, nadat de politie vrijdagavond het terrein ontruimde waar een protestmars van de studenten eindigde.

Volgens de organisatoren gebeurde dat namelijk met onnodig veel geweld.

Als protest tegen onder meer landelijke bezuinigingen op het hoger onderwijs was vrijdag een 'Mars voor Onderwijs' door Amsterdam georganiseerd. Die eindigde op de Roeterseilandcampus, waar studenten tenten hadden opgezet.

Universiteitsdag
Daar werden ze in de avond door agenten weggesleept, zo is op beelden te zien. Volgens de universiteit waren "de laatste actievoerende studenten drie keer gevraagd om te gaan," tot de politie ingreep.

"Om onze stem te laten horen tégen bezuinigingen en politiegeweld," willen studenten zich zaterdagmiddag opnieuw verzamelen op de Roeterseilandcampus. Dan houdt de UvA haar Universiteitsdag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond
    PREMIUM
    recensie

    De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond

    Vorig jaar nog, het jaar waarin hij 75 zou zijn geworden, werd Robert Long (1943-2006) geëerd met een hommage door onder anderen Richard Groenendijk, Karin Bloemen en Gerard Cox. Nu is er dan De dag dat ik Robert Long ontmoette... waarin Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot een muzikale ode brengen aan de zanger en kleinkunstenaar, die zijn werk met zoveel engagement, satire en cynisme kruidde (kerk, macht, het benepen burgerdom), maar evenzeer een gevoelige en liefdevolle tekstdichter was.