Volledig scherm
De Wilhelminastraat in Yerseke stond donderdagavond volledig onder water. © Joeri Wisse

Structurele oplossing van wateroverlast Yerseke laat op zich wachten

YERSEKE - De gemeente Reimerswaal en waterschap Scheldestromen willen in Yerseke op korte termijn enkele tijdelijke maatregelen nemen die de kans op wateroverlast bij hevige regenval verminderen.

Aan welke maatregelen wordt gedacht, willen beide partijen nog niet zeggen. "Dat gaan we bekijken", zegt wethouder Jaap Sinke.

De enige structurele oplossing is het afvoeren van het overtollige regenwater naar de Molenpolder. "Dat is een vrij ingrijpende operatie, want daarvoor moeten we onder de dijk door en door de dijk heen", zegt dagelijks bestuurder Gert van Kralingen van het waterschap.

Hij hoopt deze maand nog met enkele belanghebbenden uit de Molenpolder tot overeenstemming te komen om het gebied in te zetten als afvoergebied. Volgens Van Kralingen lopen de onderhandelingen tot nu toe stroef. Daar wil hij verder niet op ingaan. "Maar ook als we eruit komen, duurt het natuurlijk nog een hele tijd voor de maatregelen daadwerkelijk zijn uitgevoerd."

Volgens wethouder Jaap Sinke kunnen inwoners van Yerseke alvast iets doen: de verharding uit hun tuintjes weghalen. "Dat lost natuurlijk niet het hele probleem op, maar het helpt een beetje."

Vorige week donderdag liepen bij hevige regenval meer dan vijftig huizen in Yerseke onder water. Vooral in de lager gelegen straten in het oude centrum was er veel overlast.