Volledig scherm
Joeri van den Bergen met de Structura-papegaai bij het Treasure Cove-podium. "Vorig jaar hadden we dertig papegaaien opgehangen. Die waren na afloop allemaal verdwenen. Later zagen we ze overal op Facebook terugkomen." © Ronald den Dekker

Structure wordt Structura, maar de papegaai komt gewoon weer terug

TERNEUZEN - Het scheelt maar één letter, Structure wordt Structura. De organisatie van het dancefestival, vlakbij de Terneuzense skihal moest de naam veranderen omdat een gelijknamig bedrijf bezwaar maakte tegen de naam Structure.

Mede-organisator Joeri van den Bergen zit er helemaal niet mee. "Eén letter verschil, maar Structura klinkt gelijk een stuk avontuurlijker. Ik ben er eigenlijk wel blij mee juist. Het is een geluk bij een ongeluk."

De naamsverandering inspireerde Van den Bergen en zijn collega's. Structura is nu een tropisch eiland. De drie podia waar in totaal dertig dj's draaien kreeg namen als Shipwreck Cove, Treasure Island en Bounty Beach. Shipwreck Cove wordt helemaal in stijl aangekleed met houten vaten, visnetten en skeletten. Een soort piraten-thema, zelfs de papegaai ontbreekt niet.

Hype

Toeval, de Structura-papegaai is een heel ander verhaal. "The parrot returns", lacht Van den Bergen. "Vorig jaar hadden we dertig papegaaien opgehangen. Die waren na afloop allemaal verdwenen. Later zagen we ze overal op Facebook terugkomen. Mensen zetten de papegaaien op Facebook. Steeds weer in andere kleding. Het was een hele hype geworden. Nu is de papegaai weer teruggekomen. We hebben hem zelfs in ons logo opgenomen."

Sinds de editie vorig jaar is er het een en ander veranderd. Livebands zijn er nu niet, er is geen grote tent meer en Structura duurt nu één dag in plaats van twee zoals vorig jaar.

Kaartverkoop

Joeri van den Bergen ziet het wel zitten. "De kaartverkoop trekt nu hard aan. Tot nu toe zijn er duizend kaarten verkocht maar we weten uit ervaring dat driekwart van de mensen pas in de laatste week besluit om wel of niet te komen. En het weer hè?" hij kijkt naar boven. "Vorig jaar was het in mei. Toen regende het en was het koud. Nu wordt er goed weer afgegeven. Een graad of 25. Lekker hoor."

Structura Outdoor, Techniekstraat Terneuzen (vlakbij de Skihal). Zaterdag van 15.00 tot 01.00 uur. Kaarten in voorverkoop 20 euro, 25 euro aan de kassa.