Volledig scherm
De families Vlassak en Vonken pakken in. Rechts Johan Vlassak. © Dirk-Jan Gjeltema

Strandhokjes moeten leeg, ondanks het mooie weer

De weersvoorspellingen voor deze week zijn fantastisch. En juist nu moeten de meeste huurders van strandhuisjes en -cabines hun tijdelijke zomeronderkomens leegruimen. Al geven sommige verhuurders nu uitstel. Verhuurders moeten er voor zorgen dat alle tijdelijke bebouwing vóór het begin van het stormseizoen (1 november) van de Zeeuwse stranden is verwijderd.

De meeste huurcontracten van huisjes of ‘hokjes’ lopen daarom op donderdag 15 september af. Natuurlijk worden de huisjes niet allemaal direct op vrijdag door de verhuurders weggehaald; daar is tijd voor nodig.

Sommige verhuurders zijn daarom wat coulanter. Johan Vlassak uit Budel genoot gisteren met zijn familie en familie Vonken van het laatste dagje strand. “In de wereld is veel rekbaar, behalve de natuur. De zee komt al steeds dichter bij de huisjes.”

Lees het volledige verhaal in de PZC van maandag.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.