Volledig scherm
Frank met zijn gewonnen Postcode Loterij-cheque. © Nationale Postcode Loterij

Straatprijs Postcodeloterij valt in Sint Laurens: 125.000 euro en een BMW

SINT LAURENS - Dat er iemand met een gouden enveloppe aan de deur staat, is de droom van iedere postcodeloterijdeelnemer. Het overkwam drie bewoners van de Van Cittersstraat in Sint Laurens. Ze wonnen in totaal 125.000 euro en een splinternieuwe BMW. "Relatief weinig loten in één straat", zegt een woordvoerder van de Nationale Postcode Loterij. "Dat maakt in dit geval weinig uit voor de winnaars, want een lot voor de straatprijs in de winnende postcode levert een vast bedrag op."

In principe is dat 12.500 euro, maar omdat alle winnaars in Sint Laurens een 'verdubbelaar' hadden ingezet, wonnen ze 25.000 euro per lot. Twee van hen speelden met twee loten en krijgen dus een bedrag van 50.000 euro op hun rekening gestort.

Bij de loterij voor de BMW waren de winkansen wel wat groter, omdat deze verdeeld moest worden onder slechts drie straatprijswinnaars. Een deelnemer met twee loten kreeg de auto erbij.

Twee postcodes

Overigens grepen een heleboel bewoners van de Van Citterstraat naast de prijzen. De straat heeft namelijk twee postcodes. Aan de kant van de Kerklaan met postcode 4333KZ wonen de winnaars. Aan de andere kant van de splitsing met de Singelweg en de Boudaenlaan is de postcode 4333KX.

Volledig scherm
© ANP/Robin Utrecht
Volledig scherm
Winnaar Sjef en zijn vrouw. © Nationale Postcode Loterij
  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.