Volledig scherm
© Thinkstock

'Stelende butler Marcel J. woont tijdelijk in Terneuzen, in afwachting van baan in Zeeuwse horeca'

TERNEUZEN - Marcel J., beter bekend als de stelende butler, is in afwachting van een baan in de Zeeuwse horeca bij zijn ouders in Terneuzen gaan wonen.

Dat meldt de Telegraaf zaterdag. J. werd maart dit jaar door de politie aangehouden op verdenking van het bestelen van gasten in hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Zijn buit bestaat uit sieraden en juwelen, ter waarde van enkele tonnen. J. werkte in het hotel als butler en assistent.

J. kan nu bij zijn ouders in Terneuzen intrekken, omdat de rechtbank in Den Haag donderdag besloot dat zijn voorlopige hechtenis is geschorst, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Voorwaarde is dat J. geen contact opneemt met slachtoffers en medeverdachten in de zaak. Het Openbaar Ministerie is er fel tegenstander van dat J. voorlopig op vrije voeten is. Het OM vreest dat hij opnieuw gaat stelen of getuigen beïnvloedt. Daarnaast is een gedeelte van het geld dat hij overhield aan zijn handelingen voorlopig onvindbaar.

De advocaat van J. vertelt tegen de Telegraaf dat dat juist de reden is dat zijn cliënt een baan in de Zeeuwse horeca zoekt. Met zijn salaris zou hij slachtoffers gedeeltelijk willen terugbetalen.