Volledig scherm
© archief Peter Nicolai

Statenvragen over races met snelle boten in beschermde natur Westerschelde

TERNEUZEN - e Statenfractie van GroenLinks vindt dat er geen plaats is voor races met snelle boten in Natura2000-gebieden.

Die zijn er dit weekeinde wel geweest in de Westerschelde. Zij heeft Gedeputeerde Staten daarom vragen gesteld over de wedstrijden die afgelopen weekeinde gehouden werden in de Put van Terneuzen.

Zondag 18 september werd daar de NK Rib Rally gehouden. Een dag eerder voeren in de Put van Terneuzen snelle powerboten Corporate Rallies. De fractie wil weten of GS hiervan op de hoogte was en of GS als bevoegd gezag van de Natuurbeschermingswet 1998 hierover benaderd is. Als dat niet zo is, wil de fractie dat GS de gemeente Terneuzen op haar verantwoordelijkheid in deze wijst. De fractie wil weten of er een vergunning is afgegeven en of er vooraf getoetst is. GroenLinks stelt dat het niet anders kan of de natuur wordt verstoord door dit soort activiteiten.

  1. Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen de Heer is zeventien jaar oud en doet mee aan het Nederlands kampioenschap Rubiks kubussen oplossen. Dit kampioenschap werd vandaag gehouden in het Utrechtse Hoogland. Vorig jaar won hij de competitie one-handed: het oplossen van de klassieke kubus met slechts één hand. Een handicap maakt het hem onmogelijk het klassieke speelgoed met twee handen op kleur te sorteren. Hij wist zijn titel vandaag met een tweede plaats (16,56 seconden) niet te prolongeren, maar dat maakt het eenhandig oplossen van de kubussen niet minder knap.